Minimální povolené množství pro produkt Cantele Fanòi Primitivo Rosso je 6 (v košíku máte v současné době jen: 0 produkt(y)).

I Veroni CHIANTI RUFINA RISERVA “Vigneto QUONA” DOCG

590.00  (487.60  bez DPH)

Odrůdy: Sangiovese 100% Původ: Vinice nacházející se na území Chianti Rufina, v obci Pontassieve, v oblasti San Martino a Quona na úpatí starobylého farního kostela San […]

Skladem

Dodací údaje

Odrůdy: Sangiovese 100%

Původ: Vinice nacházející se na území Chianti Rufina, v obci Pontassieve, v oblasti San Martino a Quona na úpatí starobylého farního kostela San Martino a Quona. Nachází se v nadmořské výšce 300 metrů nad mořem, s jiho-jihozápadní expozicí. Sklon 19 %. Sangiovese klonuje R23, R24, R6 na podnožích 420A a 1103P.

Vinice: Kordon ostruhatý, rozteč výsadby 2,2 m/0,80 m, 5 600 keřů/hektar, dřevěné kůly, střídavé zatravňování řádků s výběrem travní směsi.

Typ půdy: Kamenitá, alberská, jílovitá a vápenatá půda, dobře odvodněná, málo bohatá na organické látky.

Sklizeň: Ruční sklizeň do 15 kg bedýnek se obvykle provádí v prvních 10 dnech října, tedy v době, kdy jsou hrozny Sangiovese plně fenolické a tříslovinové zralé.

Vinifikace a zrání: Jemné drcení a odstopkování hroznů a fermentace domácími kvasinkami v kuželových fermentorech vyrobených ze slavonského dubového dřeva. Kontakt na slupky při teplotě 14/16 °C pro extrakci barvy a aroma po dobu přibližně 3/5 dne, následuje alkoholová fermentace a macerace se slupkami po dobu přibližně 20 dnů. vždy věnujte pozornost kontrole teploty; po stočení: jablečno-mléčné ve 20 hl sudech ze slavonského dubu a zrání přibližně 18 měsíců ve 225 litrových sudech z francouzského dubu. Zušlechťování lahví po dobu nejméně 12 měsíců.

Obsah alkoholu: 15 % obj.

Barva: Intenzivní purpurově červená.

Vůně: Velmi jemná s tóny černého ovoce, zralého červeného ovoce, kořenitých vůní, tónů tabáku a omezené přítomnosti dubu.

Chuť: Plná a sametová, s hutnou texturou s dobře integrovanou tříslovou složkou, dlouhá v závěru.

Gastronomické párování: Zemská kuchyně, červená masa, zvěřina, zralé sýry. Dlouhé zrání vína