Ušlechtilé hrozny, vybrané pro víno zrálé v sudech z francouzského dubu, dávají vzniknout tomuto blendu, který je nejvyšším výrazem naší vinařské tradice.
Označení DOC Sicílie – Šumivé víno
Odrůda Chardonnay
Oblast produkce Západní Sicílie, na kopcích u města Salemi
Půda Středně těžká, s tendencí ke zvýšenému obsahu vápence
Vinice Pěstování na vedení typu „Controspalliera“ s Guyotovým způsobem řezání
Sklizeň Od konce července do začátku září
Zrání V ocelových nádržích na ušlechtilých kalech až do druhotného kvašení na jaře následujícího roku. Poté zrání a druhotné kvašení v lahvi po dobu přibližně 48 měsíců.
Vinifikace Lisování celých hroznů s frakcionací moštu, přičemž jsou použity části extrahované při nižším tlaku, aby byla co nejlépe zachována kyselost a chuťová svěžest vína. Následně inokulace vybranými kvasinkami a první fermentace při kontrolované teplotě 13–14 °C.
Degustační poznámky Jemné a trvalé perlení. Aroma zralých tónů, náznaky lískového oříšku, pudinku, chlebové kůrky a briošky. V chuti výrazná mineralita a dlouhotrvající zážitek.
Teplota podávání 7–8 °C
Obsah alkoholu 12 % obj.